ΦΛΩΡΙΝΑ Σε κατάληψη από τις 04:00 π.μ. ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου - Σε οριακό σημείο για να βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Σε κατάληψη από τις 04:00 π.μ. ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου - Σε οριακό σημείο για να βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας.

.

.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σε κατάληψη από τις 04:00 π.μ. ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου - Σε οριακό σημείο για να βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας.


Από τις 04:00 π.μ. τελεί υπό κατάληψη ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Οι εργαζόμενοι του Σπάρτακου ΣΩΠ ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου διέκοψαν το σύστημα τροφοδοσίας των μονάδων με λίγνιτη, με συνέπεια να βρισκόμαστε σε οριακό σημείο πριν βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται δηλ. μπλακ ουτ και διακοπές σε άλλους σταθμούς.



Oι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού που δημιουργεί προβλήματα όπως:
 Την ελλιπή συντήρηση του εξοπλισμού.
 Την απώλεια της τεχνογνωσίας του προσωπικού.
 Την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και μεταξύ εργαζομένων και προϊσταμένων.
 Την μεταφορά εργασιών σε τρίτους (μεγάλο κεφάλαιο, με πολλές παραμέτρους).
 Την υπεραπασχόληση του προσωπικού που έχει και ως αποτέλεσμα την κόπωσή του.
 Την λαθεμένη άσκηση διοίκησης στελεχών.
 Την προσέγγιση στο χώρο εργασίας και την εκτέλεση αυτής σε κατάσταση έντασης από τους εργαζόμενους, λόγω της γενικότερης πίεσης.

Για το θέμα συνεδριάζει εκτάκτως στις 09:00 το Δ.Σ. της ΔΕΗ στην Αθήνα ώστε να λάβει αποφάσεις για τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι αποφασισμένοι - αν δεν πάρουν σαφείς δεσμεύσεις - να συνεχίσουν την κατάληψη.