ΦΛΩΡΙΝΑ Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

.

.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.


Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά", είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο.


Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34%, το 2012, με διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ.

Αργότερα αναμένεται επίσημη τοποθέτηση της ΓΕΝΟΠ.

Στο μεταξύ, το τριμελές Εφετείο με σημερινή του απόφαση έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 10ήμερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Το Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, που έκρινε νόμιμη την απεργία, και απαγόρευσε την επανάληψή της με τα ίδια αιτήματα. Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ανασταλεί και διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
PROTO THEMA