ΦΛΩΡΙΝΑ Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη τοποθετούνται στην παραλία της Κορίνθου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη τοποθετούνται στην παραλία της Κορίνθου

.

.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη τοποθετούνται στην παραλία της Κορίνθου


Στην παραλία «Καλάμια» της Κορίνθου, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου με την Μεγ. Αλεξάνδρου, ο Δήμος Κορίνθου έχει ξεκινήσει την κατασκευή μιας καινούργιας πλατείας που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή.


Θα δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και φιλόξενος χώρος, αφού θα τοποθετηθούν καλαίσθητα φωτιστικά, καθίσματα, αλλά και πράσινο, ενώ θα φιλοξενήσει μια υπερυψωμένη κλιμακωτή εξέδρα από μπετόν, σε σπειροειδή μορφή, όπου θα τοποθετηθούν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του στωικού Φιλοσόφου Διογένη. Τα αγάλματα, αναπαριστώνται σε πλέον του φυσικού μεγέθους, ώστε ο επισκέπτης να αντιλαμβάνεται εμμέσως το μέγεθος της ιστορικότητας των προσώπων.

Όπως επισημαίνεται από την δημοτική αρχή, «η γλυπτική σύνθεση των δύο αγαλμάτων επιλέχθηκε διότι συνδέεται με την κλασσική ιστορία της Κορίνθου και συγκεκριμένα αναπαριστά το πασίγνωστο περιστατικό της συνάντησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα βασιλιά που μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, και του Διογένη, ενός εκ των διασημότερων και πιο αντιπροσωπευτικών στωικών φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδος».
http://www.infoblog.gr/?p=74549