ΦΛΩΡΙΝΑ 04/15/11 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 04/15/11

.

.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.


Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά", είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ Έβαλαν πινακίδες και στα σλαβοσκοπιανά…


Για πρώτη φορά, τονίζει η σκοπιανή τηλεόραση, τοποθετήθηκαν σε αλβανικό έδαφος, στη Μάλα Πρέσπα, πινακίδες με ονόματα των οικισμών και στην σλαβοσκοπιανή γλώσσα.

ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ:Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ


Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργού, Γιώργο Παπανδρέου, στέλνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ, σχετικά με την πώληση μέρους του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΗ, όπως προβλέπεται στο «Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο», ενώ ταυτόχρονα δημοσιοποιεί σχετική επιστολή που απηύθυνε...

Στο Αυτόφωρο δωδεκαθεϊστές για τα αρχαία!


Έξι πιστοί του Δωδεκαθεϊσμού, παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς εμπόδισαν έργα επιχωμάτωσης για να καλυφθεί αρχαίος ναός, που έχει εντοπιστεί στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της πρωινής ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην Πτολεμαϊδα.


Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της πρωινής ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην Πτολεμαϊδα. Θρυμματίζοντας τις τζαμαρίες με βαριοπούλα και πυροβολώντας με καλάζνικοφ στον αέρα για εκφοβισμό, οι δύο ληστές εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της δυτικομακεδονικής πόλης.

Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη τοποθετούνται στην παραλία της Κορίνθου


Στην παραλία «Καλάμια» της Κορίνθου, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου με την Μεγ. Αλεξάνδρου, ο Δήμος Κορίνθου έχει ξεκινήσει την κατασκευή μιας καινούργιας πλατείας που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή.

δεντροφυτευση στο Βιολογικό Αμυνταίου

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμυνταίου και της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, αλλά και την υποστήριξη του Δασαρχείου Φλώρινας, διοργάνωσε δεντροφύτευση στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Αμυνταίου. Η δεντροφύτευση που έγινε με το σύνθημα «δώσε ανάσα ζωής… έλα κι εσύ!»

Ξανά εκλογές στα Γρεβενά — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ξανά εκλογές στα Γρεβενά — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ


Με μείωση του ποσοστού συμμετοχής της ΔΕΗ από το 51 έως το 34%, το 2012,  διατηρώντας δημόσιο έλεγχο και management σχεδιάζει η Κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νέα ενεργειακή πολιτική. Έτσι λοιπόν μεταφράζουν τους μεγάλους στόχους στον τομέα της Ενέργειας; Έτσι  θα αλλάξουν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας; Έτσι θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία; ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ;;

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας.


Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε.
του Νομού μας την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Πολιτικό του Γραφείο.

Μαθαίνουν στα παιδιά πως η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Δείτε την τελική απόφαση
http://www.didefth.gr/docs/a4544_sygx_sm.pdf

Ορφανό αρκουδάκι… βρέθηκε στην Καστοριά.

  Ένα μικρό αρκουδάκι, φετινής γέννας, μόλις 2 μηνών, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου από τους ανθρώπους μονάδας επεξεργασίας  ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού και πολύ κοντά στον Αλιάκμονα.

Και όμως πριν απο 4 ημέρες ο αστεροειδής μεγέθους 50 μέτρων περίπου, κατευθυνόταν προς την γη και την τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε την πορεία του και πέρασε ξυστά από μας. Ο αστεροειδής 2011 GP59, προκάλεσε την ανησυχία των επιστημόνων που παρακολουθούσαν το φαινόμενο. Η δύναμη που...






είχε ο αστεροειδής και οι καταστροφές θα ήταν ίσες με 15 ατομικές βόμβες...
 http://www.trelokouneli.gr/2011/04/video_5057.html

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Ναούμ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011,στο Γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Πρεσπών μ' επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βασίλειο Τσέπα.


           .
         Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και
κατανόησης εκ μέρους του κ. υπουργού του μοναδικού θέματος που τέθηκε
: Την ΣΤΑΓΔΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ.

Κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε.Φλώρινας από τον ΛΥΓΚΗΣΤΗ.





Διαμαρτυρόμενοι για τα χάλια του ασφαλιστικού τους φορέα, αγανακτισμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάτω από την ομπρέλα του Σωματείου «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» προχώρησαν από την 7η πρωινή της Παρασκευής 15 Απριλίου 2011, σε κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μη επιτρέποντας την είσοδο των υπαλλήλων σε αυτές.
Η κατάληψη των κτιρίων είναι μια πρώτης μορφής αντίδραση διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση η οποία άφησε χωρίς γιατρό τους 5.000 ασφαλισμένους του λεκανοπεδίου της Φλώρινας.
Οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ  Φλώρινας και ιδίως οι συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας με ό, τι αυτό σημαίνει (ταλαιπωρία, οικονομική αφαίμαξη)…
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των εργαζομένων συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας αλλά και εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ,συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη στα γραφεία του, στον οποίο ανέπτυξαν τα αιτήματά τους και τον σκοπό της κατάληψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του παρέδωσαν Υπόμνημα στο οποίο αναφέρονταν η όλη κατάσταση, ζητώντας του να μεσολαβήσει τόσο προς τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την επίλυση του προβλήματος.
Ο κ. Ηλιάδης, τους διαβεβαίωσε πως κατανοεί πλήρως το πρόβλημα, όπως επίσης πως τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συμπαρίστανται στον αγώνα τους για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων τους διότι θεωρεί πρώτιστης σημασίας τα θέματα υγείας και προέβη στις ενέργειες οι οποίες θα δρομολογήσουν την μόνιμη επίλυση του προβλήματος, που εδώ και πέντε μήνες ταλαιπωρεί τους εργαζομένους στην ΔΕΗ.
Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης ο οποίος έσπευσε στα γραφεία της Π.Ε.φλώρινας μόλις πληροφορήθηκε την κατάληψη και διαβεβαίωσε τους διαμαρτυρόμενους πως είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους ενώ θα αναδείξει το θέμα στη Βουλή του Ελλήνων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΥΓΚΗΣΤΙ, Χρήστο Δελληγιώργη η κατάληψη θα διαρκέσει ολάκερη την Παρασκευή 15-4-2011.


OXI στην Ανέγερση Πυρηνικών Εργοστασίων στο Ακούγιου και στη Σινώπη (Τουρκία)


Πρόσφατα η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση ανέγερσης 
δυο πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή του Ακούγιου (Μυρσίνη) και
στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας, απόφαση εξαιρετικά επικίνδυνη για
την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, λαμβανομένων υπόψη τόσο της 
σεισμικότητας της περιοχής όσο και των πλούσιων πολιτισμικών 
χαρακτηριστικών της. Άλλωστε τρανή απόδειξη της επικινδυνότητας 
της χρήσης πυρηνικής ενέργειας αποτελεί το πρόσφατο ατύχημα του 
πυρηνικού
εργοστασίου της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αφουγκραζόμενο τους προβληματισμούς και τις 
ανησυχίες των κατοίκων της ευαίσθητης περιοχής, στην οποία έχει ιδρυθεί 
και λειτουργεί, έχει την πεποίθηση ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας 
δεν έχει θέση στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης με ήπια περιβαλλοντικά 
χαρακτηριστικά, για τις κοινωνίες του Αιγαίου. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνει
την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να σταματήσει η ανέγερση 
των πυρηνικών εργοστασίων στο Ακούγιου και την Σινώπη, αποσκοπώντας στην
ανάδειξη του κινδύνου μιας τέτοιας αναπτυξιακής επιλογής και στην 
ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων των ενεργών
πολιτών και φορέων στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

H Πρυτανική Αρχή Πανεπιστημίου Αιγαίου
Υπογράψτε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας
http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/gr/index.php

Αναζητείται το υπ’ αριθμ. ΚΖΡ 9547 ΙΧΕ αυτ-το, χρώματος γκρι, εργοστασίου κατασκευής FORD FOCUS


Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης αναζητείται το υπ’ αριθμ. ΚΖΡ 9547 ΙΧΕ αυτ-το, χρώματος γκρι, εργοστασίου κατασκευής FORD FOCUS, το οποίο εκλάπη από την Πτολεμαΐδα και στο οποίο επιβαίνουν δύο (2) οπλισμένα άτομα, αγνώστων στοιχείων, τα οποία διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Πτολεμαΐδας σήμερα και περί ώρα 08.05΄.


Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το προαναφερόμενο όχημα να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα :
100 και 2463055427 Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.




Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
τη Μεγάλη Εβδομάδα μετέχουμε όλοι με ευλάβεια και κατάνυξη στα πάθη του Χριστού, αναμένοντας πάντα με πίστη και δύναμη την Ανάσταση.

Εβδομη αναβολή στην κατάθεση προσφορών για Πτολεμαΐδα 5


Μετατίθεται για τις 11 Μαΐου η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ.
Πρόκειται για την έβδομη αναβολή της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 20 Απριλίου του 2010.

Σε κατάληψη από τις 04:00 π.μ. ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου - Σε οριακό σημείο για να βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας.


Από τις 04:00 π.μ. τελεί υπό κατάληψη ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Οι εργαζόμενοι του Σπάρτακου ΣΩΠ ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου διέκοψαν το σύστημα τροφοδοσίας των μονάδων με λίγνιτη, με συνέπεια να βρισκόμαστε σε οριακό σημείο πριν βγουν και οι πέντε μονάδες εκτός λειτουργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται δηλ. μπλακ ουτ και διακοπές σε άλλους σταθμούς.

Λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στην Πτολεμαίδα.


Πριν από λίγο έφτασε η πληροφορία στο kozan.gr . Γύρω στις 08:00 άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαίδα και υπό την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Εξι σημαντικές μεταβολές στι φετινές εξετάσεις που ξεκινούν στις 12 Μαϊου


«Ηλεκτρονικό μηχανογραφικό» και έξι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις διαμορφώνουν τον εφετινό εξεταστικό «χάρτη» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμη σε οριστική απόφαση σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του μηχανογραφικού δελτίου. Πιθανότατα όμως και εφέτος τα μηχανογραφικά θα συμπληρωθούν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων.

Στοιχεία για τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης ζητά η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη - Τόπος να Ζεις»


Τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει - και τελευταία ταλανίζει  - όλη  την κοινωνία. Έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη και τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ κάποιες φορές  η δημοσιότητα πέρασε τα  όρια της περιοχής μας.  Εκείνο  που  κυριαρχεί  είναι το πρόβλημα των χρεών και των δανείων, οι υποχρεώσεις του δήμου σε προμηθευτές, ενώ  πρόσφατα δημοσιεύματα σε blogs θέτουν με οξύ τόνο  και τις παρεχόμενες  αμοιβές  προς  διάφορους «ειδικούς συμβούλους». Βέβαια η αξιοπιστία των ιντερετικών ανώνυμων καταγγελιών είναι μειωμένη,  αλλά επειδή  τα γραφόμενα γεννούν  ερωτηματικά  και  εντυπώσεις, η λύση είναι μία: 

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : " Συμβουλές προς τους Καταναλωτές για Πασχαλιάτικες Αγορές"


Ενόψει των ημερών  του Πάσχα, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, καλεί τους καταναλωτές, να κατέβουν στην Αγορά και  η παρουσία τους να ανατρέψει  το γκρίζο σύννεφο, της οικονομικής ύφεσης, να δώσει το εορταστικό Πασχαλινό χρώμα, που το έθιμο και η παράδοση  επιβάλλει και με τις αγορές τους να δώσουν μια τονωτική ανάσα, τόσο στην τοπική Οικονομία όσο και στην Οικονομία της Χώρας μας.