ΦΛΩΡΙΝΑ Ξεκινούν οι πρώτες δράσεις της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ξεκινούν οι πρώτες δράσεις της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας

.

.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινούν οι πρώτες δράσεις της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας


Με πολύ διάθεση, μετά και την ομολογουμένως επιτυχημένη πρώτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, προσδιορίστηκαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση των εθελοντών της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας, τα πρώτα βήματα και οι πρώτες δράσεις για το επόμενο διάστημα.



Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου η οποία  ξεκίνησε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 4, στη λαϊκή αγορά και απέναντι από τον Βερόπουλο, αποφασίσθηκε να διευρυνθεί με επιπλέον μέρα προσφορών και έτσι από αυτή την εβδομάδα και κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, οι εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου θα δέχονται τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, με στόχο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να τα διαθέσουν σε  οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ως απλοί πολίτες, θύματα, όπως όλοι, της οικονομικής κρίσης και της βαρβαρότητας που μας επιβλήθηκε και που δυστυχώς φθάσαμε να βλέπουμε ακόμη και  γονείς που δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ένα ποτήρι γάλα το πρωί, ξεκινήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας στην Εορδαία. Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε κάποιοι που τους περισσεύουν τα χρήματα και μιλάμε για αλληλεγγύη και όχι για απλή  φιλανθρωπία, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, απέναντι στην πείνα και την φτώχεια. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο , το  πρώτο που  κάνουμε, με την βοήθεια και των κοινωνικών λειτουργών,  είναι να βρούμε και να πλησιάσουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σύντομα επίσης, τις επόμενες μέρες, μαζί με το τραπεζάκι ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας  θα στήσουμε ένα μαγειρείο, για να φτιάξουμε φασολάδα που θα μοιράζεται δωρεάν άλλα και για να δεχτούμε την  δωρεά των συμπολιτών μας σε είδη και ακόμη θα οργανώσουμε μία μουσική εκδήλωση,  με εθελοντές φίλους μουσικούς.

Ξεκινήσαμε δράσεις και καλούμε κάθε πολίτη να δηλώσει ότι μπορεί να προσφέρει.