ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

.

.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας,  την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και επτά σε αυτή.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, ο κ. Δήμαρχος είπε:





«Θέλω να σας συγχαρώ όλους για την εκλογή σας, να σας ευχηθώ καλή θητεία και να θυμίσω σε όλους ότι βρισκόμαστε εδώ, για να λειτουργήσουμε συνενωτικά και εποικοδομητικά για το καλό του Δήμου μας, για το καλό των συμπολιτών μας.
Μετά την εκλογική αναμέτρηση, δεν υπάρχουν πλέον δικοί μας και δικοί σας. Εδώ, όλοι συνεργαζόμαστε, για να πάμε το Δήμο ένα βήμα πιο μπροστά.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσω ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης με τον Υπουργό, όπου υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση και τη συμπλήρωση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού Νίκης. Ο  Δήμος Φλώρινας με ενέργειες που έχει κάνει προς τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, κατάφερε να του δοθούν πρόσθετα χρήματα  στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, για να λειτουργήσει καλύτερα. Επίσης, σύντομα θα υπάρξει και μια δεύτερη χρηματοδότηση από τον Πρωθυπουργό, ύψους 1.000.000,00 ευρώ για έξι μεθοριακούς σταθμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο δικός μας της Νίκης, στη συνέχεια θα γίνει και η προμήθεια ειδικών οργάνων και  σκάνερ, για τη μεγαλύτερη ασφάλεια».
Ο κ. Παπασωτηρίου, εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους. Ευχήθηκε να γίνουν πράξη τα λεγόμενα του Δημάρχου  και εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Ορφανού και της Δημοτικής Αρχής για το τελωνείο της Νίκης.
Από την ελάσσονα μειοψηφία ο κ. Γκέκτσης ευχήθηκε επίσης καλή θητεία και καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και να εργαστούν όλοι μονιασμένοι για το καλό της Φλώρινας.
 Η κ. Σταύρου ευχήθηκε με τη σειρά της καλή θητεία και σε κάθε σύμβουλο να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό της Φλώρινας .
Η κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε να δουλέψουν όλοι όσο μπορούν καλύτερα για το συμφέρον του λαού της Φλώρινας.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:
«Ορισμός και διάρκεια θητείας μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Αριστείδου.
«Ορισμός και διάρκεια θητείας μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Αριστείδου.
Το κατεπείγον των θεμάτων έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα οι δύο σχολικές επιτροπές, ώστε να ληφθεί απόφαση, για να μπορέσουν να πληρωθούν οι καθαρίστριες που εργάζονται με σύμβαση σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας.
Τα θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και ως προς το κατεπείγον και ως προς τον ορισμό των συμβούλων, καθώς οι κ.κ. Παπασωτηρίου, Ρόζας, Κασκαμανίδης, Φιλιππίδου- Παλτατζή, Μαυρουδής και Σεχίδης δεν το ψήφισαν.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
«Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου ¨Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβᨻ, με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
«Έγκριση καταβολής Ε΄ τακτικής επιχορήγησης ποσού 177.087,08€ στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος  2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
«Έγκριση προμήθειας υγρών καυσίμων, προϋπολογισμού 15.000,00 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Αφορά στη συνέχιση προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης από τον υπάρχοντα ανάδοχο και με τις τιμές με έκπτωση, ώσπου να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός και προκειμένου να καλυφθούν έως τότε οι ανάγκες του Δήμου.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Παπασωτηρίου, Ρόζας, Κασκαμανίδης, Φιλιππίδου- Παλτατζή, Μαυρουδής και Σεχίδης δεν το ψήφισαν.
«Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας, έως του ποσού των 2.934,70 ευρώ του άρθρου 67 παρ. 1 ΠΔ 28/80 & άρθρου 70 παρ.1 ΠΔ 28/80, για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
«Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας, άνω του ποσού των 2.934,70€ του άρθρου 67 παρ. 1 ΠΔ 28/80 & άρθρου 70 παρ.1 ΠΔ 28/80, για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα αποφασίστηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
«Επιχορήγηση Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Αριστείδου.
Ύστερα από έντονη συζήτηση του θέματος  με τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παπασωτηρίου, ο οποίος προσπάθησε να μετατρέψει τη συζήτηση σε καφενείο, παραβαίνοντας τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και προσβάλλοντας  τον ιστορικό σύλλογο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας  αφήνοντας υπονοούμενα για έλλειψη διαφάνειας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να ζητήσει τη διακοπή της συζήτησης.  
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Παπαναστασίου, Γκέκτσης, Παπασωτηρίου, Σεχίδης, Φιλιππίδου- Παλτατζή, Κασκαμανίδης, Μαυρουδής και Ρόζας δεν το ψήφισαν.
«Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας»,  με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.