ΦΛΩΡΙΝΑ Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

.

.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Το Τ.Ε.Ε.Τ. συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΚΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου».









Τα έργα των φοιτητριών και αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας έγιναν με αφορμή τη συμμετοχή τους στα θερινά Συμπόσια και Εικαστικά Εργαστήρια που οργανώνονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και τη Λ΄ ΕΠΚΑ. Βιώνοντας τον φορτισμένο χώρο της Αιανής, δημιούργησαν έργα με σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, μεταλλάσσοντας μοτίβα και θέματα και παράλληλα διερευνώντας τη σχέση του σύγχρονου μαθητευόμενου καλλιτέχνη με την ιστορία και την ισχυρή πολιτισμική παράδοση μιας από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις του βορειοελλαδικού χώρου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας φιλοξενεί ανάμεσα στα εκθέματά του σύγχρονα έργα που προέκυψαν από το θερινό workshop στην Αιανή, δίνοντας την ευκαιρία για μια συνάντηση δύο διαφορετικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι: Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Αμαλία Μποζίνη-Κεχαγιά, Ειρήνη Μώρου, Τζένη Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση, Επικ. Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. Επιμέλεια διοργάνωσης: Λιάνα Γκέλου, αρχαιολόγος ΚΘ΄ ΕΠΚΑ.
Ομάδα εργασίας: Γιώτα Καρβουνιάρη, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Τζένη Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου2014
Ώρες λειτουργίας: 8.30-15.00 (εκτός Δευτέρας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 28206