ΦΛΩΡΙΝΑ Η ορθή χρήση του νέου πάρκο για αναψυχή στον ελεύθερο χρονο σου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ορθή χρήση του νέου πάρκο για αναψυχή στον ελεύθερο χρονο σου

.

.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ορθή χρήση του νέου πάρκο για αναψυχή στον ελεύθερο χρονο σου

Λάζος ο βουνίσιος

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Φλωρίνης , μπορείς να το επισκεφτείς μέσα σε λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης,  μπορείς να κάνεις πικ - νικ, να αθληθείς, να διαλογιστείς, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να πιεις τον καφέ σου, να βγάλεις βόλτα τα παιδιά η τα μωρά σου στην   σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας παιδική χαρά αλλά και στα όργανα γυμναστικής που τοποθέτησε ο Δήμος .


Μπορείς να το επισκεφθείς με τα παιδιά σου η τους φίλους σου,  με τα πόδια η  με τα ποδήλατα, να στρώσεις κουβέρτα να ξαπλώσεις στο γκαζόν κάτω από ένα δέντρο, μπορείς να ρίξεις χάρτινες βαρκούλες στο συντριβάνι , να παίξεις καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο , πατίνι ακόμη και....γκολφ, να βγάλεις βόλτα το σκύλο , να δροσιστείς το καλοκαίρι, να παίξεις χιονοπόλεμο η να φτιάξεις χιονάνθρωπο  και να απολαύσεις σε κάποιο παγκάκι μια χειμερινή λιακάδα, να ψυχαγωγηθείς όταν έρχεται το λούνα πάρκ στην Φλώρινα .



Το ερώτημα είναι αν μπορείς και να το κρατήσεις καθαρό.Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για κάποιους ασυνείδητους.



Είναι γεγονός ότι οι κάδοι είναι λιγοστοί και ίσως δεν επαρκούν για την πληθώρα των επισκεπτών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως  μπορείς αλόγιστα και χωρίς δεύτερη σκέψη να πετάξεις κάτω το κουτί από τα τσιγάρα,το τενεκεδάκι της κοκακόλας  ,  το κυπελάκι από το παγωτό, το σακουλάκι από τα πατατάκια ,να αφήσεις το πλαστικό ποτήρι του νέσκαφέ στο παγκάκι, να λερώνεις με μαρκαδώρους η σπρέι τα μνημεία τα αγάλματα η τις κερκίδες , να καταστρέφεις λαπτήρες φωτισμου, παγκάκια, μόλις μεθύσεις να πετάς το γυάλινο μπουκάλι  στο έδαφος , να σκορπάς θρύψαλα η σκουπίδια σε χώρο όπου παίζουν μικρά παιδάκια , να μπογιατίζεις..σκελετούς ή άλλες σαχλαμάρες στο δάπεδο, στις κερκίδες  ή  όπου βρείς  , να καταστρέφεις πινακίδες στάθμευσης ποδηλάτων που τοποθέτησε ο Δήμος ,να καταστρέφεις παγκάκια ότι άλλο εχει απομείνει όρθιο εκεί  πέρα .Στο σπίτι σου τα ίδια κάνεις ;; Αμφιβάλλω... Το θέμα είναι να  διατηρείς καθαρό τον χώρο  όπου κάποιος άλλος θα θελήσει να καθίσει λίγο μετά από εσένα . Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε κατά νου, ότι πολίτες δεν πρέπει να έχουμε  μόνο απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις στους κοινόχρηστους χώρους όπως το νέο πάρκο ( παλιό γήπεδο Φλωρίνης) .



Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αισθητικά πάρκα της πόλης και σε μερικά χρόνια από σήμερα, όταν τα δέντρα μεγαλώσουν και απλώσουν τον ίσκιο τους πάνω από πεζούλες και παγκάκια, θα είναι ένα ονειρικό δασάκι στο κέντρο της πόλης τούτης όπου ζούμε όλοι εμείς ! Μοντέρνο αλλα  και λιτό σε σχεδίαση, προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα, από ένα απλό περίπατο, μέχρι βόλτα με το ποδήλατο, ποδόσφαιρο και κυνηγητό στο γκαζόν. Το υπαίθριο αμφιθέατρο ενδείκνυται για εκδηλώσεις η ομαδικους αυτοσχεδιασμούς ενώ στην μοντέρνα  παιδική χαρά η πιτσιρικαρία επιδίδεται σε κάθε είδους αθλοπαιδιά. Βέβαια για να μπορούμε όλοι να το χαιρόμαστε, για πολύ καιρό ακόμη θα πρέπει και να το σεβόμαστε, να το διατηρούμε καθαρό, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να σβήνουν τα τσιγάρα η να πετουν τα μπουκάλια μπύρας τους στό έδαφος η στό τερέν  της παιδική χαράς.



Τέλος οι φίλοι μου οι φιλόζωοι  όταν πηγαίνουν στο νέο πάρκο θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, ένα μικρό σκουπάκι, ένα φαρασάκι και μία σακούλα απορριμάτων για να  μαζεύουν τα περιττώματα των τετράποδων φίλων μας ενώ τα μηχανάκια μηχανόβιων ( σαν εμένα ) να μην διασχίζουν ποτέ ξανά το νέο πάρκο.



Απλά πράγματα!

Λάζος ο βουνίσιος