ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!

.

.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!

Ξαφνικά στην πόλη μας άρχισαν να κυκλοφορούνε κάποιοι άγνωστοι τύποι με καρτελάκια παρέα με μικρά παιδιά. Από περιέργεια τους ρωτήσαμε ποιοι είναι.
Ευγενικά μας εξήγησαν ότι είναι δάσκαλοι και μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα Comenius  από εφτά χώρες της Ευρώπης- Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία- Ελλάδα, φιλοξενούμενοι του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης.






Η συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών περισσότερα από σαράντα άτομα θα μείνει στην πόλη μας για μία εβδομάδα. Θα μετέχουν σε κοινές δράσεις με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας (Βεργίνα –Πέλλα) και σχεδόν όλα τα αξιοθέατα του Νομού μας. Παράλληλα θα συμμετέχουν στη καθημερινή σχολική δραστηριότητα γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους Έλληνες συμμαθητές τους και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Το πρόγραμμα Comenius όπως μάθαμε είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Education and Culture Lifelong learning program COMENIUS και διαρκεί 2 σχολικά έτη όπου οι εταίροι  ανταλλάσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μελίτης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του σχολείου τους. Τέτοιες κινήσεις πραγματικά προάγουν την εξωστρέφεια και τις έχει ανάγκη ο  τόπος  μας.