ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΓΑΣ ΝΑΟΣ ΟΡΦΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΑΦΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΜΕΓΑΣ ΝΑΟΣ ΟΡΦΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΑΦΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

.

.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΣ ΝΑΟΣ ΟΡΦΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΑΦΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

    Η  θετική αντιμετώπιση  της νέας πραγματικότητας!

Είναι γνωστό ότι μυστηριακά αγάλματα και μυστικιστικά  μωσαϊκά δαπέδου  είχαν  οι δημόσιοι χώροι ναών στην αρχαιότητα, ενώ οι καθαρά ταφικοί χώροι είχαν κυρίως  τοιχογραφίες.
   Μωσαϊκά και Τοιχογραφίες εμνευσμένες από τη μυθολογία , πάντα με κωδικές  αλληγορικές έννοιες και σημασίες, όσο και να φαίνεται παράξενο, μονοθεϊστικές.
   Κάθε  σύμβολο  σήμαινε  την απαγόρευση  της εισόδου  στους μη μύστες- ιεροφάντες,  απαράλλαχτα όπως  συμβαίνει  με τη σημερινή ωραία πύλη των ναών.



   Δείτε στον τάφο της Βεργίνας, ακριβώς την ίδια μυστηριακή απεικόνιση αρπαγής της Περσεφόνης, επειδή όμως δεν ήταν ναός, σε τοιχογραφία :


  Ειδικά  όταν απεικονιζόνταν  η  άκρως  μυστηριακή για τα Ορφικά, Διονυσιακά και Ελευσίνεια μυστήρια  απαγωγή  της κόρης της Δήμητρας(μητρός γης)  και  του  Δία(ουρανού)   Περσεφόνη , από τον  Αδη(κάτω κόσμο)   και μάλιστα με  προπομπό τον  "Δρομέα με Φως" (ρήμα θέω, έθεον, δραμούμαι, έδραμον) Ερμή  ,  οι συμβολισμοί  ήταν  εξαιρετικά και  φαντασμαγορικά  κωδικοποιημένοι...  Πολύ πιό σύνθετοι από τα απλά (συμβατικά-λαϊκά )δελφικά παραγγέλματα.
   Ως γνωστόν  η ίδια η έννοια της Παλλάδας (πάλλουσας γαίας) Μηκεδονίας (από μήκους δόνηση μητρός γης προς πατέρα ουρανό), σημαίνει  την προσευχή-προτροπή  να στείλει στην γη το ζωοποιόν φως Ελ-λάς  δηλαδή  το  σπέρμα της  δημιουργίας. (πχ, όπως  η φωτοσύνθεση-μετατροπή των ανόργανων σε οργανικά ), δια της πανάρχαιης της του θεού Σοφίας, της θήλειας δημιουργικής έννοιας  του θεματοφύλακα  της γνώσης συμπαντικού οικουμενικού έθνους-γεννήτορα της  δημοκρατίας και του ανθρωπισμού στη γη.
   Η αέναος κύκλος  της καθόδου στον Αδη και της ανόδου από αυτόν  και η με αυτό τον τρόπο νίκη της ζωής επί του θανάτου , η κάθετος πάνω στην οριζόντια (πανάρχαιος συμβολισμός του ισοσκελούς σταυρού).
   Η επίσημη ισοπολίτισσα και ανεξίθρησκη  Ρώμη, δια του άριστου  γνώστη Κωνσταντίνου, απορρόφησε αυτούσια την πανάρχαια μονοθεϊστική  Διονυσιακή λατρεία  των Ορφικών, των Κάβειρων, των Ελευσίνειων, των Δωδωνιαίων, με όλα της τα σύμβολα και με όλα της τα μυστήρια και τις τελετουργίες, η δε  Αλεξάνδρεια όπου γης ισοπολιτεία τα είχε ήδη διαδώσει σε όλο τον κόσμο.
  Οι εκστρατείες και οι αποστολές του ιερού άρχοντος φωτός Διός , του Διόνυσου, του Ηρακλή, συνεχίστηκαν από τον Αλέξανδρο και εσχάτως από τον Κωνσταντίνο.
   Προορισμός του Ελληνα ήταν και είναι πάντοτε  ο εξανθρωπισμός της οικουμένης, συμπλήρωσε  αργότερα σύγχρονος ' Ελληνας λόγιος, o Περικλής Γιαννόπουλος.

   Μόνο να κερδίσει έχει η ανθρωπότητα από την ανακάλυψη  του  τάφου του Μέγα Αλέξανδρου, να αποδωθεί η παγκόσμια δικαιοσύνη και ελπίδα σε όλη τη γη, από την ελληνική Μακεδονία του παλιού καιρού, όπως χαρακτηριστικά τραγουδάει ο Γιώργος Νταλάρας:

   Αναμφίβολα κι ανεξάρτητα ο Αλέξανδρος, ως πνεύμα, θέλει να ξαναγυρίσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παρακάτω ανάρτηση:
Παγκοσμιοποίηση και αίτια της διεθνούς κρίσης : Επιστροφή στη Δύση του πνεύματος του Αλέξανδρου , από την Ανατολή;


   Σε κάθε περίπτωση, αυτή η παγκόσμια ευκαιρία  της νέας ανακάλυψης  δεν πρέπει να φύγει  ανεκμετάλλευτη:

    1)  Να γίνει η  Ελλάδα επίσημα, με υπογραφές ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΡΩΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ, ΙΣΛΑΜ και όλων μαζί, η  ΕΛΒΕΤΙΑ  ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
         ' Οχι μόνο να μη συμμετέχει σε συμμαχίες και πολέμους αλλά αντίθετα στην Ελλάδα να εδρεύουν τα Ηνωμένα Εθνη και ο ΟΗΕ και όλες οι  παγκόσμιες οργανώσεις ειρήνης, δημιουργίας και προόδου των λαών.
       Το αξίζει μια χώρα που υπέφερε για να προσφέρει τα αγαθά του πολιτισμού σε όλη τη γή.

    2) Το παραπάνω  να γίνει με την ανακήρυξη-υπογραφή  όλης της  περιοχής  ως  "Οαση Παγκόσμιας Σταθερότητας" με συνομολόγηση διεθνούς πολιτικού και οικονομικού  μνημονίου 50ετίας, μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

       Με  αυτό τον τρόπο, αφενός το παγκόσμιο πνεύμα του Αλέξανδρου θα γαληνεύσει κι η γοργόνα η αδελφή  του θα πλέει  σε παγκόσμια πελάγη ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.

       Δεν είναι κακό λοιπόν, αντίθετα είναι πολύ καλό να της απαντήσουμε:

   ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ !!!

                            
                                                                   O  HΦΑΙΣΤΕΙΩΝ