ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΚΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΚΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

.

.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΚΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

  Αρχαιρεσίες για την εκλογή του  θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης , σύμφωνα με το αρ. 77 του Νόμου  3852/2010  διενήργησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.
   Πρόκεται  για νέο θεσμό  που καλείται να συμβάλλει  στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση  των καθημερινών τους προβλημάτων.





   Υποψηφιότητα  μπορεί να υποβάλλει  οποιοσδήποτε πολίτης  που πληρεί τις προϋποθέσεις  του Νόμου  και  δεν έχει τα  προβλεπόμενα ασυμβίβαστα  του άρ. 14  του παραπάνω Νόμου (να μην είναι αιρετός και να μην έχει σχέση με το Δήμο  κλπ), αρκεί  να λάβει   τα  2/3  των  ψήφων  των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων  της ειδικής ψηφοφορίας για το σκοπό αυτό.

   Στην περίπτωση  που δεν προέκυπτε  πλειοψηφία 2/3 , ο  Συμπαραστάτης του πολίτη θα οριζόταν από την  κ. Περιφερειάρχη  στα Γιάννενα.

   Στο νέο θεσμό ψήφισαν  31  παρόντες  και  υπήρξαν  3  υποψηφιότητες :

                 - του κ. Νάτση  Αντώνη , συνδικαλιστή  της ΔΕΗ,  που έλαβε  στην πρώτη ψηφοφορία   20 ψήφους, στηριζόμενος από την παράταξη  της  πλειοψηφίας, στον δε δεύτερη  ψηφοφορία   μηδέν.

- του κ. Μίσκα Ιωάννη, Διευθυντή  Δημοτικού σχολείου  Μελίτης, που έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία  5 ψήφους και  στην δεύτερη  28 ψήφους

- της κ. Μπέσσα Ελεονώρας, Δικηγόρου, που έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία  6 ψήφους και στην δεύτερη  3 ψήφους.

                 Εμφανώς  η παράταξη της πλειοψηφίας και όχι μόνο  στην δεύτερη  ψηφοφορία επέλεξε  τον κ. Ιωάννη Μίσκα, προκειμένου να  υπάρχει  η  πλήρωση  της θέσης  για την υπηρεσία του νέου θεσμού , με εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως  προβλέπεται από το Νόμο.

               Συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη Μίσκα και καλή επιτυχία στο  κοινωνικό έργο που αναλαμβάνει…