ΦΛΩΡΙΝΑ Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας: ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας: ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ

.

.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας: ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ

Νέες, εμφανείς που τρομάζουν οι  επιπτώσεις σε σπίτια και Εκκλησίες στην Τ.Κ. Αχλάδας εξαιτίας της  διάνοιξης  του ορυχείου στην περιοχή , καθώς έχουν προκληθεί ρωγμές σε διάφορα σημεία  σπιτιών και Εκκλησιών μέσα στον οικισμό αλλά και εκτός,(Εκκλησίες ) πλησίον των ορίων της πρόσφατης κατολίσθησης.




Εξελίξεις  που προκαλούν φόβο για το αύριο στους κάτοικους,  αφού ουσιαστικά το  χωριό ζει μέσα στο ορυχείο και καθημερινά αντιμετωπίζει  προβλήματα  αλλά και σοβαρές  βλάβες στις  περιουσίες τους .Αυτονόητα προκύπτει πως αιτία  είναι η μεγάλη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας  του ορυχείου, αλλά και οι ενδεχόμενες προχειρότητες σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας του ορυχείου από τους αρμόδιους .Ενώ λοιπόν κύρια αιτία των παραπάνω είναι οι δραστηριοποιούμενες εταιρίες της περιοχής, ωστόσο πολλοί είναι οι κάτοικοι που πληρώνουν’’ τα σπασμένα ‘’ εξαιτίας τους, καθώς καταλήγουν στα δικαστήρια για ν΄ αποδείξουν πως δεν φταίνε για τις βλάβες που έχουν δημιουργήσει οι προαναφερόμενοι στις περιουσίες τους και έχουν χαρακτηριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ακατάλληλες και άκρος επικίνδυνες, αφού πολλές απ΄ αυτές είναι κοντά στο δημόσιο δρόμο. Είναι επιτακτική ανάγκη να σκύψει η πολιτεία πάνω από τα σοβαρότατα προβλήματα  που ταλανίζουν  τους κατοίκους του χωριού και να δώσουν επιτέλους μια λύση που θα τους  λυτρώσει.





                                         Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας