ΦΛΩΡΙΝΑ Επισπεύδει την καταβολή του Δώρου Πάσχα ο ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Επισπεύδει την καταβολή του Δώρου Πάσχα ο ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

.

.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επισπεύδει την καταβολή του Δώρου Πάσχα ο ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας και οι γενικότερες παροχές στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ.
Ειδικότερα, το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε να καταβάλει την Παρασκευή 3 Απριλίου, το σύνολο των επιδομάτων προς τους δικαιούχους. Επομένως, στα τέλη της εβδομάδας θα καταβληθούν το επίδομα ανεργίας, τόσο το τακτικό, όσο και το εποχικό, αλλά και το επίδομα που χορηγείται στους μακροχρόνια ανέργους.


Επίσης, ειδικά στους ανέργους θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα, ενώ θα δοθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα μητρότητας και τα επιδόματα ειδικών παροχών προστασίας της μητρότητας. Στόχος είναι να έχουν δοθεί οι συγκεκριμένες παροχές στους δικαιούχους, πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ για το 2015 θα λάβουν οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου εώς και 30 Απριλίου. Το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/epispevdei-tin-katavoli-tou-dorou-pasxa-o-oaed-poioi-einai-oi-dikaiouxoi