ΦΛΩΡΙΝΑ Παιχνιδαγωγείο Νο 4 «Από την ιδέα στην Έκφραση» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παιχνιδαγωγείο Νο 4 «Από την ιδέα στην Έκφραση»

.

.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Παιχνιδαγωγείο Νο 4 «Από την ιδέα στην Έκφραση»

Ο Όμιλος  Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.









Το διήμερο 29 – 30 Μαΐου είναι αφιερωμένο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση του δυναμικού τους και να τα ωθήσουμε σε υγιούς τρόπους ψυχαγωγίας. Η μάθηση δεν συντελείται μόνο στα σχολικά θρανία. Οι δημιουργίες, το παιχνίδι, το εικαστικό παιχνίδι είναι τρόποι μάθησης, που συμβάλλουν τόσο στη γνωστική όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 - 17.30
«Οι μικροί καλλιτέχνες στο ποτάμι»
Σας προσκαλούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να εκφραστούμε μέσα από την μουσική και την κίνηση με τους γύρω μας, μέσα από μουσικές καλλιτεχνίες αλλά και παιχνίδια που νομίζαμε ότι ξεχάσαμε να παίζουμε .
Δράσεις :
Δημιουργία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά
Κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια
Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών)
Χώρος: Ποτάμι, περιοχή Βαρόσι




Σάββατο 30 Μαΐου 2015 – 17.30
«Είναι το παιχνίδι η αρχή………»
• Με δύο διαφορετικά θέματα, οι ομάδες των εθελοντών θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όρια της φαντασίας σας με χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα από τη γραφή.
• Γίνετε μικροί επιστήμονες εξερευνώντας τη νέα τεχνολογία αλλά και τη τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζοντας την μέσα από τα αποκαλούμενα ρομποτάκια μας (Εργαστήριο Δημιουργικότητας  Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών).
• Στο τέλος των δράσεων μας, ως κάτι αναμνηστικό από την εκδήλωση μας, θα ακολουθήσει μακιγιάζ στα πρόσωπα των παιδιών από ειδικούς.
     Χώρος: Ποτάμι, περιοχή Βαρόσι

Έλα να μάθουμε, να φτιάξουμε, να παίξουμε!!!
Είσοδος Ελεύθερη