ΦΛΩΡΙΝΑ 60 ΕΥΡΩ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ, ΣΤΟ ΑΤΜ ΑΝΘΙΣΑΝ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 60 ΕΥΡΩ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ, ΣΤΟ ΑΤΜ ΑΝΘΙΣΑΝ

.

.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

60 ΕΥΡΩ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ, ΣΤΟ ΑΤΜ ΑΝΘΙΣΑΝ

 
ΝΑΙ,  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΕΤΟΙΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ! OXI, ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ!

    Αναγγελία δημοψηφίσματος σχεδόν πάντα δηλεί πολιτική αδυναμία διακυβέρνησης και άτυπη παραίτησή της  από αναφαίρετες  πολιτικές της ευχέρειες!




    Αναμφίβολα  όταν γίνεται ένα δημοψήφισμα αποφαίνεται το σύνολο του λαού με πλειοψηφία πάνω από 50% .
      Για να έχει δε και ουσιαστικό αντίκρυσμα  πρέπει να ψηφίσει ,ει δυνατόν,  το σύνολο των πολιτών ή έστω αναλογικά , πολύ πάνω από το 70%  των ψηφοφόρων!
     Τέτοιες όμως   πλειοψηφικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, δεν μπορούν να τις διαχειριστούν  κυβερνήσεις του 30%, κι ακόμα περισσότερο αν , εμφανώς, από πολιτική αδυναμία ή άγνοια ή σκοπιμότητα , προκάλεσαν το εν λόγω, όχι ιδιαίτερα εύστοχο και σαφές, δημοψήφισμα.

    Ο  λαός μάλιστα  είναι  χαρακτηριστικά  γλαφυρός για  δημοψηφίσματα από μια κυβέρνηση, για θέματα  που οι άλλες  τα αντιμετώπισαν  μόνες τους:
    κι η γιαγιά μας κυβερνάει με δημοψηφίσματα δικά μας!

   Πολλά τα ερωτηματικά  για τέτοιου είδους δημοψηφίσματα : από ανικανότητα, μέχρι ατλαντική δολλαριακή σκοπιμότητα, μέσω δραχμής;

   Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει  αδυναμία  χειρισμού του αποτελέσματος, αν στο μεταξύ  δεν έχει έλθει συμφωνία, οδηγώντας , έτσι κι αλλιώς  στη μετά Τσίπρα εποχή.

   ' Οπως και να έχει ατελέσφορα και άσφαιρα δημοψηφίσματα, ειδικά αν είναι και άστοχα, επί κυλιόμενων μάλιστα κειμένων, που οι εταίροι μας συνεχώς αλλάζουν, δεν είναι βέβαιο ότι έχουν σαφές αντίκρυσμα, εκτός από την μετάβαση στο μοντέλο των 60 ευρώ ανάληψης από τα ΑΤΜ
   Διότι  πουθενά δεν λέει κανείς ότι το παρόν δημοψήφισμα, με όποια κατάληξή του οδηγεί εξ ανάγκης στο τάδε ή το δείνα εντός ή εκτός Ευρώπης, ευρώ ή συμφωνίας.

   Απλά θα ήταν ένα διαπραγματευτικό μεν όπλο για μια ισχυρή ευρείας αποδοχής κυβέρνηση, όχι όμως για μια εξαιρετικά μειοψηφική κυβέρνηση, περιθωριακής απομονωτικής κουλτούρας, αντί της συναλλαγής σε ευρεία γκισέ, σε συναλλαγές από τη χαραμάδα των ΑΤΜ!

   Μάλιστα δε  το ίδιο το ΑΤΜ των 60 ευρώ μπορεί να γίνει και σύμβολο μιας νεοθολοκουλτούρας, που θα θυμίζει στους παλαιότερους όχι τα "γαρύφαλλα" των υπαρκτών κομμουνιστών αλλά "της μιάς δραχμής τα γιασεμιά", της λαϊκής μας μούσας, σε "νιού γουέϊβ" ή "ρέϊβ" εκτέλεση!!
     Ας δούμε λοιπόν!
                                                            Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ