ΦΛΩΡΙΝΑ TI ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ !!! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : TI ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ !!!

.

.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

TI ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ !!!

 Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση  των ποσοστών του ΟΧΙ  στο Ελληνικό Δημοψήφισμα, ακολούθησε παραίτηση του  Αντώνη Σαμαρά και λίγο μετά παραίτηση  του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, οπότε η επιφάνεια έδειξε ότι λογικά πάμε για άμεση συμφωνία με την Ευρώπη.
    Ας δούμε όμως  αν  είναι μόνο η επιφάνεια!



    Είναι πολλοί που όλο και πιο ανοιχτά εκφράζονται για παρελκυστική τακτική της Κυβέρνησης , με κύρια επιδίωξη της ακριβώς τη μη συμφωνία με την Ευρώπη!
    Μάλιστα δε  προσδιορίζουν ως αιτία αυτής της παρελκυστικής τακτικής ακριβώς την ίδια την αρχική στρατηγική πολιτική επιλογή της δραχμής και της πλήρους εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ακριβώς με όχημα το δημοψήφισμα και εκμεταλλευόμενοι την λαχτάρα και το γνωστό πάθος του ΄Ελληνα, αν του δοθεί η ευκαιρία να μην πληρώσει και μια ή αν μπορούν να του χαριστούν κι όλας, όπως σε άλλες εποχές.
    Από την άλλη πλευρά εκφράζονται φόβοι μήπως αυτό είναι κάτι(εντελώς ανεξάρτητα ή μη από την ελληνική επιλογή)  που βολεύει ή αποτελεί  και κοινή στρατηγική επιλογή ΕΕ και ΗΠΑ!
    Μήπως δηλαδή χρησιμοποιούν τον ελληνικό τσαμπουκά και το δημοψήφισμα  προς το κοινό τους όφελος, ανεξάρτητα (ή και μη) από την ελληνική πολιτική, προς τούτο η τοποθέτηση ακόμα και υπέρ του ελληνικού δημοψηφίσματος , εκτός από επώνυμους Ευρωπαίους και Αμερικάνους , επίσης κι από Τουρκία ( μαζί με την εύλογη συμπαράσταση από Αργεντινές και λοιπές χώρες του Τρίτου κόσμου, που συνηγορούν εκόντες άκοντες στο ελληνικό δίκαιο, βίβα μουτσάτσος ,Λεωνίδας από τας σπάρτας…και Θερμοπύλας)!
    Μήπως δηλαδή ο καλύτερος στρατηγικός τρόπος να αποφευχθεί η είσοδος Ρωσίας και Κίνας στη Μεσόγειο  είναι να βγεί η Ελλάδα από την Ευρώπη και από το Ευρώ και να περιέλθει  κι αυτή και τα λιμάνια της στη ζώνη του δολλαρίου πλέον!
 
    Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται σε κάθε περίπτωση για την πάροδο τόσης πολιτικής απραξίας, ώστε το δημοψήφισμα να γίνει  μετά τη λήξη της σύμβασης με την ευρώπη (μνημόνιο) ώστε να αδυνατεί η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να προμηθεύσει την Ελλάδα με ευρω, ώστε η δραχμή  να  προκύπτει ως αναγκαία πολιτική επιλογή πλέον.
    Μάλιστα δε  μετά την παραίτηση Σαμαρά και την ισοδυνάμου παρελκυστικής τακτικής Βαρουφάκη, να επιζητείται και διάχυση  ευθυνών και στα άλλα κόμματα, με την  υπογραφή από όλους μαζί πια της  παρατασης της τραπεζικής αργίας!

    Διότι δεν υπάρχει πιο  εθελοτυφλικό να θέλεις να παρατείνεις  παροχή χρήματος σε ευρώ  και πέραν της ύπαρξης των αποθεμάτων σε ευρώ στις Τράπεζες ( το πολύ Τρίτη-Τετάρτη) , γνωρίζοντας ότι και συμφωνία με την Ευρώπη δεν θα γίνει και αυτή στην ουσία να μην επιζητείται (τουλάχιστον εξόχως διακαώς).

  Ακόμα  δε να αναζητηθεί ( αφού πια δεν θα υπάρχει μια σε ευρώ στις Τράπεζες) ομοίως η εθνική συνεννόηση  και  η εξ αυτής  συνενοχή- διάχυση πολιτικής ευθύνης και με όλα τα κόμματα, εκμεταλλευόμενοι αφενός το δημοψήφισμα, αφετέρου την μη ύπαρξη ικανών πολιτικών στην αντιπολίτευση!

   Και βεβαίως  προσπαθώντας καίγοντας ήδη το πολιτικά «ξερό» (Σαμαράς , Βενιζέλος κλπ) να κάψουν και το πραγματικά ελπιδοδόφο εθνικά «χλωρό», τον πραγματικό μη προσκυνητή και στην πράξη «κομμουνιστικότερο των κομμουνιστών» στην χώρα μας τον καραμανλικό ευρωπαϊσμό, που στην πράξη ήθελε Ευρώπη των λαών ( η έμφαση στο μόνο ευρωπαϊσμό ,ως πολιτική κι όχι ως πρόσωπο, διότι δυστυχώς αυτός δείχνει να είναι ο στόχος στη χώρα μας ) , ή να τον υποβαθμίσουν με  την δυνατόν χαμηλότερη εκπροσώπηση , ώστε να επικρατήσει ξανά ο ατλαντισμός στην περιοχή (ή η αποφυγή του ανατολισμού),ακόμα και με τυχόν το πρόσχημα του τεχνητού«φιλοανατολισμού»  και της τακτικής προσέγγισης με Ρωσία- Κίνα , ακριβώς για να ικανοποιηθούν η ως άνω στρατηγικές !
  Σε σημείο μάλιστα που ακόμα και η Ρωσία να αναπολεί την ευρωπαϊκή Ελλάδα από μια βαλκανική ατλαντικής επιρροής Ελλάδα, κάτι που βεβαίως θα το ήθελαν και όλοι οι βαλκάνιοι και ανατολικοί γείτονες της χώρας μας, για δικούς τους λόγους!

   Βεβαίως και τα παραπάνω δεν είναι βέβαιο ότι αποτελούν και συνειδητή ελληνική κυβερνητική επιλογή, δεν είναι βέβαιο όμως ότι δεν αποτελούν και πολιτική των λοιπών παραπάνω χωρών ή συνασπισμών , που για δικούς τους λόγους θέλουν να εκμεταλλευτούν ή να ενισχύσουν (κατά πως τους βολεύει) την κατάσταση μας!

   Είναι πολύ και πολλαπλά ωφέλιμο  να γράφεται  και να επισημαίνεται ότι κανείς δεν τρώει κουτόχορτο σήμερα , σε καμμία περίπτωση, κι αυτοί που μπορεί σήμερα να ψηφίζουν  το  Α ακριβώς οι ίδιοι αύριο μπορούν να ψηφίσουν και το Β, αν αντιληφθούν ότι  κάτι δεν πήγαινε ή δεν πάει καλά!

  Σε κάθε περίπτωση , για τους παραπάνω λόγους, είναι πολύ και πολλαπλά ωφέλιμο να τίθενται δημόσια όλα τα πολιτικά ερωτηματικά , για να τα απαντήσει η πράξη και η ουσία της πολιτικής, υπηρετώντας , πραγματικά υλικά -διαλεκτικά, το κοινό όφελος όλων!

                                                   Ο  γόνιμος προβληματισμός