ΦΛΩΡΙΝΑ Καλαμαριάς Ιουστίνος: ''Η Ευρώπη αποχριστιανοποιήθηκε'' - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Καλαμαριάς Ιουστίνος: ''Η Ευρώπη αποχριστιανοποιήθηκε''

.

.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Καλαμαριάς Ιουστίνος: ''Η Ευρώπη αποχριστιανοποιήθηκε''

Του Νίκου Κωνσταντινίδη στην Romfea.gr
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2016, των πολιούχων του Αμυνταίου Φλώρινας, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.


Το απόγευμα της Παρασκευής στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συμπροσευχομένου του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία με τους δύο μητροπολίτες να πλαισιώνονται από πλειάδα ιερέων της ευρύτερης περιοχής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο προσκεκλημένος οσιολογιώτατος Μοναχός Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, ο οποίος ομίλησε για το ιστορικό και θεολογικό πλαίσιο των εορταζομένων Αγίων.

Το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο οποίος και ομίλησε θεόλογικά.

Στο κήρυγμά του, ο κ. Ιουστίνος, αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Μεγάλου Κωνσταντίνου να μεταδώσει τον χριστιανισμό, ενώ φτάνοντας στις μέρες μας και αναφερόμενος στην κρίση που διανύουμε είπε πως "η ευρώπη αποχριστιανοποιήθηκε και πως πρέπει να σπάσουμε την σιωπή μας η οποία είναι ανοχή, και να επιστρέψουμε στις αξίες των πατέρων μας, αξίες που μετέδωσε ο Άγιος Κωνσταντίνος".

Στο τέλος των ακολουθιών ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ιουστίνο για την παρουσία του στις εκδηλώσεις, όσο και τον Αγιοπαυλίτη μοναχό Νικόδημο.

Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμυνταίου π. Σεβαστιανό Τοπάλη και τον προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Μογλενίδη για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως ενώ ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα σε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο ενώ το παρόν έδωσε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πόλης του Αμυνταίου.

ΠΗΓΗ